De ‘Tesla’ onder de nieuwbouwwoningen

Koop je een nieuwbouwwoning in dit project dan schaf je de ‘Tesla’ onder de woningen aan. Deze woning wordt kant en klaar opgeleverd zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen als gas of elektriciteitsleveranciers. Want als je je in het dagelijks leven niet afhankelijk opstelt van andere partijen, waarom zou je dat in je eigen huis dan wel doen? Hier woon je met een heerlijk vrij gevoel. Én ben je voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

image alt

Een slimme investering

In de afgelopen jaren hebben wij grote kennis opgebouwd als het gaat om het duurzaam ontwikkelen van woningen en gebieden. Die ervaring zie je straks terug in jouw woning. Met onder andere:

  • Triple A+ isolatie,
  • vloerverwarming voor comfort,
  • de nieuwste solar panel ontwikkelingen op jouw dak,
  • en alles bestuurbaar vanuit een slim-huissysteem. 

En dit alles is nu nog aantrekkelijker; bij een duurzame woning krijg je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit op de hypotheek én rentekorting. Een slimme investering dus.

image alt

Geen zin in verbouwen?

Het gaat echt gebeuren: heel Nederland gaat van het aardgas af. Deze energietransitie kan voor jou betekenen dat je je huidige woning behoorlijk moet aanpassen. Denk aan een warmtepomp, vloerverwarming, isolatie… We snappen dat je niet op zo’n verbouwing zit te wachten. Maar wat als je nu een supercomfortabel alternatief hebt, waarbij je woning van de allernieuwste techniek en meest innovatieve snufjes is voorzien? Kijk niet verder, de luxe nieuwbouwwoningen in dit project hebben het allemaal. 

Jouw woning in dit project

De woningen in dit project zijn al helemaal voorbereid op een gasloze toekomst. De woningen beschikken over de volgende duurzame technieken en installaties:

Energielabel

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Voor nieuwbouw geldt over het algemeen een energielabel van A+ tot A++++. En dat heeft in veel gevallen ook nog een positieve invloed op jouw hypotheek. Hoe hoger het energielabel, hoe hoger het bedrag dat je extra kan lenen bij een hypotheekverstrekker.

Luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht, dat wordt gebruikt voor warm water en vloerverwarming. In sommige gevallen kan een luchtwarmtepomp ook de woning koelen. 

Wat betekent dit voor jouw woning?
Voor jouw nieuwbouwwoning betekent dit dat je buiten een installatie hebt die bijvoorbeeld op het dak of aan de buitenmuur geplaatst wordt. De warmtepomp in je woning verhoogt de warmte en geeft het af aan de vloerverwarming en het boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Het boilervat en de warmtepomp zijn twee aparte installaties maar kunnen bij sommige merken ook uit een all-in-one oplossing bestaan. Natuurlijk wordt dit netjes weggewerkt in de technische ruimte van jouw nieuwbouwhuis, of vrij op zolder.

Om de verwarming te regelen heb je in de meeste gevallen in iedere kamer een temperatuurregelaar aan de muur. Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De installatie die buiten staat moet onbelemmerd staan en schoon blijven. Voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je – net als vroeger bij een cv installatie - een servicecontract afsluiten met een specialist.

Vloerverwarming

Jouw woning heeft straks bijna overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. In de badkamer wordt in sommige gevallen gebruik gemaakt van een elektrische radiator als hoofdverwarming.

Overal een prettige temperatuur
Vloerverwarming is een stelsel van kunststof buizen onder jouw vloer. Deze buizen vullen zich met water van maximaal 35-45 graden Celsius om het overal in huis lekker behaaglijk warm te krijgen. Een stuk zuiniger dan bij een oude cv-ketel waarbij het water tot een hogere temperatuur moet worden verwarmd. Het is raadzaam om de thermosstaat op één waarde te laten staan voor een snellere werking en beter rendement. 

De verschillende werelden van de Veurste Horsten Visie op het nieuwbouwplan
Ook duurzaam wonen? Woningaanbod De Veurse Horsten