Weids uitzicht vanaf de overdekte terrassen

25 april '24

In Buitenplaats de Horst geniet je straks volop van de natuur rondom de woningen. Met een binnentuin, gezamenlijke buitenruimtes en – in de meeste gevallen - een privéterras wordt het nog lastig kiezen waar je je tijd wilt doorbrengen. De terrassen aan de buitenzijde van de woningen geven een indrukwekkend uitzicht én privacy.

image alt

Ruim privéterras

Alle woningen, op twee na (woningtype A), beschikken over een ruim terras aan de buitenzijde. “We hebben er bewust voor gekozen om een privéplek voor de bewoners aan de buitenrand van de Buitenplaats te creëren”, legt Renzo Veenstra uit. Renzo is stedenbouwkundige en landschapsontwerper bij RROG en verantwoordelijk voor de openbare en landschappelijke inrichting van Buitenplaats de Horst. “Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Je kijkt aan de ene kant uit over de weides en de andere kant grenst aan een hele oude boswal. We vonden het belangrijk om een terras te ontwerpen dat tevens als buitenkamer fungeert. Daardoor krijg je een sterk gevoel van binnen én buiten.”

image alt

Privacy en weids uitzicht

Bij de inrichting van de terrassen is er genoeg aandacht voor privacy. “Het terras heeft beschutting, maar heeft ook heel veel kwaliteiten die horen bij het wonen in het landschap. De terrassen zijn hoger gelegen dan het landschap. Daar is bewust voor gekozen. Daarmee verwijzen we naar het aanzien dat buitenplaatsen vroeger hadden. Dat je wat hoger woont en als het ware over je eigen landgoederen heen kunt kijken. Bijkomend voordeel is doordat je wat hoger woont, je heel privé en beschut zit. Mensen die rondom het gebouw lopen, kunnen niet op de terrassen kijken. En zittend op het terras zie je ook geen mensen lopen, want daar kijk je overheen. Je bent hier echt onderdeel van het unieke landschap”, vertelt Renzo. “Vanaf de terrassen kun je via een afstapje het landschap in lopen. Ideaal voor kinderen die na het eten nog even buiten willen spelen voordat ze naar bed moeten of als startpunt van een wandeling door de groene omgeving.”

image alt

Volledig afgewerkte terrassen

De terrassen worden betegeld en afgewerkt opgeleverd. Zo kun je als bewoner direct genieten van deze buitenruimte. Daarnaast is een deel van het terras overdekt. Renzo: “We vonden de relatie van binnen met buiten heel erg belangrijk. De woning heeft een hele hoge glazen gevel, met een splitlevel op de begane grond waardoor het lijkt alsof het terras wat lager ligt. Dat oogt ongelofelijk ruimtelijk. In de afwerking van het overdekte deel is gekozen voor houten details, voor een mooie, natuurlijke overgang van binnen naar buiten. Ook zitten er geïntegreerde tuinkasten in het ontwerp.”

Wonen in de natuur

Wil jij zelf ervaren hoe het is om onderdeel uit te maken van de natuur? Meld je dan alvast aan onderaan deze pagina of bij het woningaanbod. Dan word je per e-mail automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in Buitenplaats de Horst.

Hoe gaat de toewijzing van de woningen? Toewijzing
Benieuwd naar de woningtypes? Bekijk het woningaanbod