Hier voelen we ons vrij

9 november '23

Gülümser en Tekin Kaplan hadden een prachtig vrijstaand huis in Wateringen. Het huis was destijds nieuw gekocht en helemaal naar hun smaak ingericht. Toch zijn ze verhuisd, en wel naar de Groene Horsten in Leidschendam-Voorburg! Daar vinden ze alles waar ze van dromen: een gevoel van vrijheid in de stad.

We spraken met Gülümser, die vol enthousiasme en liefde over hun nieuwe woonomgeving vertelt. Omdat de Groene Horsten vlak naast de Veurse Horsten ligt, leek het ons leuk dit verhaal met je te delen.

Het kwam op ons pad

Voor de huwelijksceremonie van onze zoon hadden we Kasteel Duivenvoorde op het oog. Op de dag dat we daar gingen kijken, maakten we een wandeling door de omgeving. 'Wat is het hier toch mooi', zeiden we tegen elkaar. Ik heb een paar jaar in Leidschendam gewoond, maar was eerlijk gezegd een beetje vergeten hoe fijn de plek is. Mijn man was misschien nog wel enthousiaster. Hij is opgegroeid in een landelijke omgeving, dus voor hem voelde het hier echt als thuiskomen.”

Bij thuiskomst pakten we gelijk door. "Ik belde de makelaar en vroeg naar de nieuwbouwontwikkelingen in het gebied. Groene Horsten was nog beschikbaar. De vrije, groene opzet en architectuur sprak ons erg aan. Om het landelijke karakter te versterken zijn er geen groene schuttingen en deel je een erf. Het voelt echt alsof je buiten woont. Nog voordat alle details bekend waren, namen we een optie.”

image alt

Spannend, maar geen seconde spijt

“Toen brak er een spannende tijd aan", vertelt Gülümser. "Je gaat een grote investering doen en wilt een goede beslissing nemen; het moet er wel beter op worden. Als ik nu terugkijk, kan ik met volle overtuiging zeggen dat we een goede keuze hebben gemaakt. Het gevoel is goed. Elke dag ervaar ik een beetje als vakantie. Het is zo ontspannen om in deze omgeving te wonen, maar als we willen, zijn we zo in de stad. We bezoeken graag The Mall of The Netherlands in Leidschendam, en Den Haag en Leiden zijn ook snel bereikbaar omdat je hier zo dichtbij de snelweg zit. Onze dochter gaat in Leiden studeren, dus met de fiets op en neer is ook te doen. Ideaal.”

Lekker centraal en mooie natuur om je heen

Ook de natuur vindt het stel prachtig. “De eindeloze vergezichten geven een vrij gevoel. En als je een prachtig duingebied wilt ervaren, dan is dat ook in de buurt, zoals Meijendel. Bovendien is het ongeveer 13 minuten rijden bij Scheveningen en de rest van Nederland is goed bereikbaar via diverse N-wegen. Dit is handig voor het werk van mijn man, die het hele land doorreist voor zijn werk. Ik hoef zelf niet ver te reizen; nu we hier wonen ben ik met een kwartier op mijn werk.”

Gülümser en Tekin zien de toekomst rooskleurig in. “We genieten volop van de rust, de vrijheid en de luxe!”

En jij?

Verlang jij ook naar rust en een gevoel van vrijheid, maar wil je toch graag de stad dichtbij hebben? Misschien is De Veurse Horsten wel iets voor jou. Hier is de opzet ook vrij en landelijk.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Een woning kopen in De Waterweide? Zo werkt het!