Planning De Veurse Horsten

In De Veurse Horsten, het nieuwbouwplan in Leidschendam, realiseren we circa 65 woningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van De Veurse Horsten.

Verkoop van De Waterweide is gestart

Het is zover, de verkoop van De Waterweide is gestart. Vanaf nu vind je alle verkoopstukken online bij de bouwnummers - zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de conceptcontracten, et cetera.

Heb je interesse in een woning in deze fase? Ga dan naar het woningaanbod van De Waterweide, om een actueel overzicht van het beschikbare aanbod te zien. Hier kun je bij een vrij bouwnummer direct een optie aanvragen. En bij bouwnummers die nog onder optie staan een plaats op de reservelijst aanvragen.

De sloop van het voormalige Gamma gebouw is gestart in februari 2024. De verwachting is dat aannemer Van Rhijn Bouw rond juni 2024 start met de (bouw)werkzaamheden. De oplevering van de eerste woning is momenteel gepland het einde van het tweede kwartaal van 2025, deze data zijn indicaties dit afhankelijk is van de voortgang van de bouw.

Steeds meer informatie

Vanaf het moment dat de woningtypen online staan, volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website. Alle nieuwe informatie, zoals de (concept)plattegronden en de (concept)impressies, vind je terug op de pagina Woningen. Uiteraard melden we het zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. Houd hiervoor het Nieuws in de gaten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling en fases van De Veurse Horsten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter. Kun je niet wachten om De Veurse Horsten te ontdekken? Schrijf je in en ontvang alle nieuwe updates in je mailbox.

Wat kun je verwachten?

  • Circa 2 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina Toewijzing.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Meer nieuws lezen Nieuws De Veurse Horsten
Hoe wil je wonen in De Veurse Horsten? Bekijk het aanbod