nieuwbouw leidschendam veurse horsten

Visie nieuwbouw Veurse Horsten

Veurse Horsten heeft meerdere gezichten. Kom je aan bij een van de entrees van Waterweide, dan krijg je een heel ander gevoel dan dat je via de Boslaan de buurt binnenkomt. Waarom niet alles in één stijl? De architect is er stellig over: “We kijken altijd wat er bij een plek past, zo lijkt het straks alsof de nieuwbouw er altijd gestaan heeft. Veurse Horsten is zo weids opgezet dat verschillende deelgebieden ruimte hebben voor een eigen identiteit.”

image alt

Waterweide

Waterweide heeft twee eigen entrees met aan één zijde een wit gekeimde 2 onder 1 kapwoning als landmark. Rijd verder en laat de drukte van de Veursestraatweg ver achter je. De rijtjes met herenhuizen zijn ogenschijnlijk losjes in het landschap geplaatst. Iedereen heeft een fantastisch terras op het zuidwesten aan het water. Verder heb je samen met je buren een tuin zo groot als een voetbalveld. 

“De rijtjes met herenhuizen, maximaal 6 woningen, hebben door hun vorm en materiaal samen wat weg van een boerenschuur. Samen vormen de ‘schuren’ een landelijk ensemble dat wordt omgeven door water en weiland. Je woont in een polderlandschap en dat ervaar je tot op de bank. Het leuke aan deze opzet is dat het landschap rond de woningen van iedereen is, een tuin die niet lijkt te eindigen.

image alt

Boslaan en Horst

Net achter de Noortheylaan komen schitterende vrijstaande woningen. De laan leidt je naar Horst. Het hof betreed je via een statige trap. Neem even je tijd en kijk rond. Want zo stoer als de buitenkant oogt, zo warm en sfeervol is het in het hof. De terraswoningen rond het hof zijn bijzonder door hun verdiepingshoogte in de woonkamer van bijna 4 meter en vrije uitzicht op het landschap vanaf het terras aan de buitenzijde.

“Vanuit het Schakelbosch prikt de Noortheylaan zo door naar de woningen van Veurse Horsten. De lintbebouwing wordt als het ware voortgezet langs de Boslaan met statige vrijstaande woningen. Vervolg je weg en bevind je weer in een andere wereld. Vrij in het weiland is Horst bedacht. Een hoger gelegen deelgebied met unieke woningen. Door deze variatie in typen aan te brengen, past het huis bij de plek en hebben mensen die hier willen wonen wat te kiezen.”

Wat is er in de buurt te doen? Voorzieningen De Veurse Horsten
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod