nieuwbouw leidschendam veurse horsten

Onze visie op De Horst

Om De Veurse Horsten een unieke identiteit te geven, hebben de landschapsarchitect en de architect gekozen voor een ruime opzet en een eigen architectuur per deelgebied. Hierdoor hebben de drie deelgebieden hun eigen karakter en uitstraling. Het ontwerp van De Horst komt voort uit de aanwezige natuurlijke kwaliteiten en de historie.

image alt

Een hedendaags landgoed

De Horst verwijst in vorm en statigheid naar Instituut Noorthey, met als fijne toevoeging grote terrassen. Je moet tenslotte wel optimaal kunnen genieten van het open veenweidelandschap. Het landschap wordt net als vroeger omringd door een bosrand. Via de oprijlaan – waaraan de statietrap naar de binnentuin grenst - bereik je de garage onder de binnentuin.

image alt

De natuur krijgt de ruimte

Overal in Veurse Horsten heeft de natuur ruimte gekregen. Om het bijzondere landschap van de Duivenvoordecorridor tot in het hart van De Horst te laten doorlopen, wordt in de binnentuin een grote boom geplaatst. Deze boom is geworteld in de volle grond en steekt door het parkeerdak heen.

image alt

Klassiek ontwerpprincipe

Het ontwerp van De Horst heeft een symmetrische opbouw en klassieke vorm. De begane grond met terrassen, het middendeel met identieke ramen en de kroon met een opvallende dakrand zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Nestkasten zijn in de dakrand opgenomen, zodat dieren er een fijn thuis kunnen vinden, en achter de verhoogde dakrand is alle techniek verborgen. De duurzame maatregelen doen geen afbreuk aan de schoonheid van het gebouw.

image alt

Aandacht voor elk detail

Opvallend is de 4 meter hoge begane grond, waardoor het statige en ruime gevoel van wonen in De Horst wordt benadrukt. Stel je voor hoe vrij je uitkijkt en hoe prachtig het licht binnenvalt. De architect heeft gekozen voor traditioneel metselwerk, geïnspireerd door de Hollandse buitenplaatsen. Het gebruik van een mooie steen met een Engelse maat, net iets groter, past goed bij de schaal van het gebouw. Ook de terrassen hebben balustrades van steen, waardoor ze een integraal onderdeel van het gebouw vormen. Aan de binnenzijde is de veranda voorzien van houten delen om de natuurlijke beleving van binnenuit te versterken.

Wat is er in de buurt te doen? Voorzieningen De Veurse Horsten
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod