Mooie fiets- en wandelroutes rondom Buitenplaats de Horst

14 mei '24

De beste manier om een (nieuwe) omgeving te ontdekken is te voet of per fiets. Wist je dat er rondom Buitenplaats de Horst heel veel groene fiets- en wandelroutes zijn? Perfect voor iedereen die graag actief bezig is in de natuur. Wij zetten de mooiste routes voor je op een rij.

Wandelroutes Buitenplaats de Horst

Wandelroutes in de omgeving

Landgoedwandelen

Kies je straks voor een woning in Buitenplaats de Horst, dan woon je op een historische plek. Vroeger stond hier namelijk een echte buitenplaats. Wil jij meer proeven van het buitenplaats leven? Er is een mooie wandelroute uitgezet van Leidschendam naar Voorburg die je langs een deel van landgoederen en buitenplaatsen leidt. De lengte bedraag 10 kilometer, maar je kunt de route eventueel inkorten tot 5 kilometer. Lees hier meer informatie over deze wandelroute.

Steigerwandeling

De steigerwandeling vanuit Voorschoten is een unieke wandelroute die je langs vele brede steigers en smalle paden door het prachtige Hollandse landschap voert. Onderweg kom je langs schilderachtige bruggen, molens en grazende koeien. Verder kun je genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving en het plassengebied. De steigerwandeling duurt ongeveer 2 uur en is ongeveer 8 kilometer lang. Je kunt ook voor een kortere wandeling kiezen van ongeveer 4 kilometer.

Bruggenwandeling

Vanuit Voorschoten kun je ook kiezen voor de bruggenwandeling van bijna 13 kilometer. Zoals de naam al doet vermoeden, kom je tijdens deze wandeling heel wat bruggetjes tegen. De route brengt je langs historische plekken zoals Landgoed de Horsten, Raadhuis de Pauw en geeft je prachtig zicht op de polder. Leuk feitje: de wandeling loopt langs Buitenplaats de Horst.

Vogelspotten

Heb je zin een blokje om waarbij je ook nog vogels kunt spotten? Vanuit Voorschoten loopt er een gravelpad tussen de bomen, die je ook langs een vogelspothuis brengt. De wandelroute loopt door de landerijen en weilanden rondom Voorschoten en is ongeveer 4 kilometer lang. Start vroeg in de ochtend, dan is de kans op het spotten van verschillende vogels het grootst.

Fietsroutes Buitenplaats de Horst

Fietsroutes in de omgeving

Op naar de kust

Vanuit Voorschoten zijn er verschillende fietsroutes die je richting de kust brengen. Geniet van het duinlandschap met deze fietsroute van 56 kilometer die aan de voet van Landgoed Duivenvoorde start. De route neemt je mee door het duinlandschap van Zuid-Holland met als hoogtepunt een bezoek aan de kustplaats Katwijk. Onderweg passeer je verschillende duingebieden, natuurgebieden en landgoederen.

Richting de polder

Liever de polder in? Kijk dan eens naar deze fietsroute van 54 kilometer lang, die je meeneemt door groene polders en loopt langs de Grootemolen en de Gere Molen. De Gere Molen werd ooit gebruikt om graan te malen. Daarnaast kom je nog langs de Zoetermeerse Meerpolder en Waterfront Vlietland. Het perfecte plekje voor een pauze onderweg.

Rondje langs de steden

Een fietsroute die je kunt doen is het Rondje Leidschendam, Leiden, Wassenaar. Deze fietsroute is ongeveer 38 kilometer lang en neemt je mee door de mooie omgeving van deze steden. Onderweg kom je langs de historische binnenstad van Leiden, de prachtige duinen van Wassenaar en het oude centrum van Leidschendam.

Kasteelronde

Bekijk Kasteel Duivenvoorde, Museum Voorlinden en Huygens’ Hofwijck vanaf de fiets. Deze culturele route van ongeveer 33 kilometer brengt je langs verschillende kastelen en landgoederen in de omgeving. Onderweg kom je langs mooie statige huizen, prachtige tuinen en parken en heb je uitzicht op mooie vergezichten.

Bekijk de voorzieningen in de buurt Voorzieningen
Benieuwd naar de woningtypes? Bekijk het woningaanbod